Време е да се припремиме за војна со вонземјани

16 август, 20110
nloooooo

По повод почетокот на емитувањето на серија “Туѓа инвазија” Дали сме подготвени, телевизиската куќа МСНБЦ го угостила физичарот Мичио Каку, кој изнел неколку интересни размислувања.
Физичарот е вклучен во создавањето на серијата како консултант, и на гледачите сакал да им објасни накратко некои од претпоставките за можна инвазија врз Земјата.

Каку верува дека повеќето од вонземските цивилизации доколку ги сретнеме, се мирољубиви и многу понапредни од нас. Сепак, верува дека треба да се подготвиме за најлошото, односно дека е време да се развие стратегија за справување со непријателски цивилизации или поединци.

Имајќи во предвид дека вонземските цивилизации би можеле да бидат милиони години понапредни од нас, Каку верува дека не можеме да развиеме тајно оружје што ќе ни гарантира победа, но можеме да се одбранание само учење и истражување на напредни технологии со кои ќе се соочуваме.

Како пример го посочил метод на војување кој го користеле варварите, тие успешно ја уочиле и совладале напредната технологија на Римската Империја против која се бореле.

Повеќе за размислувањата на физичарот кој верува дека веројатноста за инвазија е многу мала, но сепак дека треба да бидеме внимателни, можете да погледнете овде:

http://www.youtube.com/watch?v=_iQDq60xgXo&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi