Времето застанато многу одамна! Како живеат Амишите во Америка!

25 јули, 20110
amish_people

Најстарата група на стариот поредок на Амишите брои околу 16-18,000 луѓе, а живеат во Ланкастер Каунти, Пенсилванија. Тоа се следбеници на христијанска црква, кои формираат субгрупа на Mennonite црквите, поради што и најчесто тие се нарековуваат Амиши менонити.

Тие се познати по својот едноставен живот, обично облекување и строго одбивање на користење нови технологии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi