Windows 8 – фундаментален проект

4 јуни, 20110
1006753_Computex_B-Roll-SD

На саемот Computex, Microsoft како и сите други IT компании, одлучиле да покажат на кој проект моментално работат.
Бидејќи новиот Windows 8 се очекува да се појави на пазарот следната година, по се изгледа на есен, логично е дека на посетителите ќе им биде презентиран увид на новиот Windows 8.
Што се однесува до името Windows 8 тоа е само кодното име на новиот оперативен систем од “Microsoft“. Новиот Windows, како што било и предходно најавено ќе биде оптимизиран да работи на уреди со екран на допир и да работи на x86 и ARM архитектурa.
Ова ќе биде фундаментален проект на Windows дизајнот, на кој не сме поработиле уште од Windows 95”, изјави Мајк Ангило, потпретседател на компанијата.
Еден од најзабележителните промени е почетниот екран, коj нема да го содржи традиционалното почетното стартно мени, тоа ќе наликува на новата Windows Phone 7  платформа.

Како изгледа и функционира новиот Windows 8, можете да погледнете на следното видео.

http://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I&feature=player_embedded

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/