Жените изневеруваат исто колку и мажите

2 јануари, 20110
cuar02_jolie0807

Кога жените немаат доволно внимание од својот партнер, а запознаваат некој кој им ласка и кој ги слуша, многу брзо доаѓаат до искушение за да изневерат. Истражувањето открива дека долгогодишниот мит кој постои дека мажите се повеќе склони кон неверства, не е точен. Жените се најсклони кон неверства во текот на дваесетите години и шеесетите. Тоа најчесто се жени кој го форсираат животот во двојка и бараат лојалност од партнерот, а многу брзо после тоа сваќаа дека сакаат да поуживаат во својата слобода. Хормоните кои го потикнуваат зближувањето со други луѓе се далеку по интензивни за разлика од кај мажите. Доколку мажот не се поретко почнува да води љубов со својата партнерка, таа може да го свати како знак дека тој повеќе не ја сака или пак дека не му е привлечна. Жената често изневерува и во текот на средновечните години, бидејќи тогаш децата почнуваат да имаат самостоен живот, а тие имаат повеќе време за себе, ги проучуваат своите потреби и многу често се впушта во искушенија. Интересен е фактот од истражувањето дека жените најмногу изневеруваат со свои пријатели или пак со колеги од работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi