Жените живеат подолго од мажите

20 јуни, 20110
2195610

Секоја година скоро 100.000 мажи умираат пред 75 години од живот во однос на 60.000 жени.

Според најновите истражувања, вкупно 22% од мажите во Англија и Велс умираат пред 65 години во споредба со 13 проценти од жените, а 42% умираат пред 75 години  во однос на 26% од жените.   Исто така, истражувањата покажале дека 76% од луѓето кои извршуваат самоубиство се мажи.

Во однос на жените, мажите поретко одат на лекар, а голема е биолошката разлика помеѓу двата пола, така што не постои причина зошто телата на мажите и жените да се однесуваат на ист начин.

Жените се поиздржливи од мажите, тие се генерално поситни и пониски од мажите, а ако имате помал извор на енергија, ќе живеете подолго.

Истражувањето покажало дека мажите на 50 или 60 годишна возраст не се веќе” употребливи”, додека жените се реализираат како баби кои помагаат околу децата.

Ќе поминат илјадници години не еволуција додека современите мажи не го променат својот начин на живот.

Статистиките од 2009 година поповолни за мажите и покажуваат дека мажите кои се родени 2006 година, ќе живеат 3,6 години подолго , а жените 1,9 години подолго во однос на оние кои се росени 1990 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma