Живот во вселената ќе најдеме до 2031

29 јуни, 20110
Живот во вселената ќе најдеме до 2031

Изјавата која одекна низ целиот свет ја изговори рускиот астроном Андреј Финкелстин, а тврдењето го поткрепил и со докази. Со оглед дека 10% од планетите во нашата галаксија се слични на Земјата, се смета дека пронаѓањето на живот на другите планети е само прашање на време.

Иако не е сосема јасно како дошол астрономот до временскиот период од 20 години, неговата изјава на многумина им се допадна, а предвидувањето било прифатено со ентузијазам.

Рускиот астроном вели дека приордниот процес на останатите планети мора да доведе до формирање на живот.

Поради тоа сите пребарувања се фокусирани на брањето вода на небесните тела, бидејќи сепак водата е извор на живот. А каков облик на живот можеме да очекуваме? Покрај микроорганизми, рускиот научник тврди дека може да се најдат и вонземјански облик на живот многу сличен на нас, со две раце, две нозе, глава.

Нетовото предвидување за вонземскиот живот е потврдена со неодамнешното откритие на американските астробиолози, кои во метеорит пронашле нешто што наликува на фосил на вонземјански бактерии, кој може да биде стар милиони години.

Во шредвидувањата за откривање на вонземјански живот се вклучија и некои американски астрономи и астрофизичари, а иако се нема конкретен датум до кој би можеле да се сретнеме со интелигентна вонземјанска раса, научниците предвидуваат дека таа средба е неизбежна.

Повеќе за средбите на научниците и астрономите со НЛО и можните воземјански раси, дознајте во оваа видео компилација, која ви ја пренесуваме:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/