2013 Chevrolet Corvette C7

24 јануари, 20120
2013

Следната Corvette, C7, требала да биде со дизајн со мотор во средината. Тој план, сепак, е ставен на чекање, можеби до моделот C8. Во меѓувреме, новиот C7 ќе го задржи дизајнот со моторот напред, но автомобилот ќе изгуби од тежината, додека моторот ќе биде поефикасен во извлекување на енергија од горивото. Тоа значи дека Chevy ќе стане малку пософистициран, најверојатно со додавање на директно вбризгување. Таа технологија, заедно добрата компресија, е одлична за дополнителна енергија. Најверојатно C7 ќе се напојува со 5.5-литарски V-8 мотор со иста моќност како и сегашниот 6.2-литарски LS3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma