Алесунд, преубав приморски град во Норвешка

21 април, 20120
un89

Алесунд е прекрасен приморски град во областа Ромсдејл, Норвешка со уникатна архитектура. Статусот општина го добил на 1 јануари 1838 година, а статусот град во 1848 година.

Тој е административен и трговски град во Сунмор областа. Во овој град живеат околу 45 илјади жители и уживаат во неговата убавина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi