Баунти чоколадо

29 јуни, 20120
baunti

Потребни состојки:

  • 1дл слатка павлака
  • 250гр маргарин
  • 300гр шеќер
  • 250гр кокос
  • 150гр темно чоколадо
  • 80гр маргарин

Начин на подготовка:

  1. Шеќерот, маргаринот и слатката павлака ствате ги заедно да повриат.
  2. Кога почнува да врие додадете 250гр кокос.
  3. Во помал плех обложете ја тавата со хартија за печење и додадете ја смесата.
  4. Ставете во фрижидер 2 часа да се стегне.
  5. Со нож одвоете ги рабовите на колачот од плехот, па превртете го на послужавник и отстранете ја хартијата од колачот.
  6. Исечете го колачот на коцки и вратете го фрижидер додека се подготвува глазура.
  7. Колачињата прелијте ги со чоколадо и оставете да се стегнат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi