Баунти чоколадо
29 јуни, 20120
Потребни состојки:
- 1дл слатка павлака
- 250гр маргарин
- 300гр шеќер
- 250гр кокос
- 150гр темно чоколадо
- 80гр маргарин
Начин на подготовка:
- Шеќерот, маргаринот и слатката павлака ствате ги заедно да повриат.
- Кога почнува да врие додадете 250гр кокос.
- Во помал плех обложете ја тавата со хартија за печење и додадете ја смесата.
- Ставете во фрижидер 2 часа да се стегне.
- Со нож одвоете ги рабовите на колачот од плехот, па превртете го на послужавник и отстранете ја хартијата од колачот.
- Исечете го колачот на коцки и вратете го фрижидер додека се подготвува глазура.
- Колачињата прелијте ги со чоколадо и оставете да се стегнат.