Ц

6 април, 20120

ЦАРИНИК
непријатности; ако сте вие цариник – ќе посакате некому да се осветите; ако на сон плаќате царина – ќе имате непредвидени трошоци.

ЦВЕЌАРНИЦА
минливи незгоди.

ЦВЕЌЕ
среќа; бело цвеќе – смрт; црвено цвеќе – здравје и среќа; берење цвеќе – нови доживувања; ако садите цвеќе – ненадеен подарок; газење цвеќе – упропастени надежи; ако мирисате цвеќе – „главоболки` ; китење со цвеќе – минлива радост; ако добиете цвеќе – голема радост; ако купувате цвеќе – мала радост; свенато цвеќе – болест; китка цвеќе – среќа во љубовта; ако давате некому цвеќе – љубовта ќе ви се продлабочи.

ЦЕВКА
благосостојба.

ЦЕДЕЊЕ

ако на сон нешто цедите – сами на себе ќе си нанесете штета поради непромисленост.

ЦЕЛЕР
ако јадете целер – ќе се радувате; ако купувате целер – ќе доживеете љубовна авантура.

ЦЕМЕНТ
цврсто пријателство.

ЦЕНОВНИК
непријатни новости.

ЦИГАНИ
внимавајте на сопствената превртливост.

ЦИГАНКА
ќе ви ги откријат тајните.

ЦИГАРА
ако пушите цигара – позицијата која ја сакате нема да ја добиете; нудење цигара – дарежливоста ќе ви се исплати; ако добиете од некого цигара – имате верни пријатели; пикавец – ќе добиете подарок.

ЦИГЛА
несреќа, грижи.

ЦИКЛОН
незгоди; циклон на море – радосни настани.

ЦИМЕТ
ќе добиете подарок.

ЦИРКУС
лага, опасност; ако настапувате во циркус – ќе доживеете некоја срамота; паника во циркус – несреќен случај.

ЦРВ
ве очекува тешка работа; црви во телото – пазете се од непријателите; ако јадете црви – внимавајте на лагите; црви во јадење – не им се препуштајте на лажните надежи.

ЦРВЕНА БОЈА
среќа во љубовта.

ЦРЕВА
наследство.

ЦРЕПКА
ако на сон видите црепка што паѓа од покрив – очекувајте добивка или наследство; ако видите скршена црепка – солзи.

ЦРЕША
добра иднина; ако берете цреши – љубовна авантура; ако јадете цреши – пријатни моменти, но наскоро ве очекуваат и расправии; кисели цреши – копнеете по недопирливи цели; слатки цреши – добри вести; црвени цреши – задоволство и среќа со децата; семки од цреши – некој нешто ќе ви украде.

ЦРКВА
ако видите црква
– озборување; ако ѕидате црква – добивка; ако влегувате во црква – грижи, лоши вести; ако се молите во црква – желбата ќе ви се исполни; црква од друга вера – пат во странство.

ЦРН ДРОБ

внимавајте на здравјето; црн дроб од птица – среќа; црн дроб од говедо – лаги; колбас од црн дроб – ќе ви се случи некаква штета; ако јадете црн дроб – некој ќе ви откаже пријателство.

ЦРН ПИПЕР
непријатна вистина.

ЦРНА БОЈА
тага, жалост поради настан кој ќе се случи.

ЦРНЕЦ
залуден труд.

ЦРТА
неостварена желба.

ЦРТАЊЕ
среќа и успех на работа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/