Чекал 31 година во затвор за извршување на смртната казна!

16 февруари, 20120
g7

65 годишниот Роберт Брајан Вотерхаус бил осуден за силување и убиство на една 29 годишна девојка пред повеќе од 30 години, а неодаман е погубен на Флорида.

Тој бил погубен во затворот на Флорида во близина на местото Старки, со тоа што му била вбризгана инекција со смртоносна содржина. Осуденикот за спроведување на смрттната казна чекал 31 година, што претставува најдолг период од било кој осуденик на смрттна казна во Флорида.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma