Да избереме љубов!

25 јануари, 20120
lj

Љубовта е есенција на животот. Љубовта лечи се, љубовта е се. Кога се колебате, секогаш изберете љубов. Како? Пред да направите нешто, прашајте се, „Ова од љубов ли го правам или од страв?“. Кога љубовта ја нема, доаѓа стравот, а стравот е огромна сила. Ние го создаваме она од што се плашиме. Пуштете ја љубовта на местото од стравот. Ние често излегуваме надвор од состојбата на љубов, зошто сме биле поставени во такви услови. Во таков момент, вие сепак имате избор, па затоа обидете се да осознаете дека делувате водени од страв и приложете ги петте чекори кон здравјето. Вие сега откривате дека сте погрешиле, можете да го прифатите таквиот факт, ја гледате алтернативата што сте ја создале, можете да изразите благодарност, можете да простите на самите себе и така да создадете услови за воскресение на љубовта во вашиот ум, тело и душа.  Многу брзо станува јасно за се! Она што не кочи не е љубовта доживеана во минатото, а љубовта што ни недостига во сегашноста.  Повеќето од нас навикнале да сакаат со услови. Но вистинската љубов е безусловна. Безусловната љубов дозвулува на секој да биде она што е, она што сака. Условната љубов ограничува, безусловната ослободува. Условната љубов е причина за неуспехот на многу врски.  Безусловната љубов стои во основата на среќата во врската.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma