Дозволен секс со мртвите сопруги?!!!

27 април, 20120
89yn

Парламентот во Египет се подготвува да донесе контроверзен закон според кој на мажите би им било дозволено да имаат сексуални односи со своите жени до шест часа по нивната смрт.

Предлог законот, предизвика гнев кај женските групи и националниот совет на жените во Египет, според кои ова е маргинализација на положбата на жените во општеството.

„Сексот за збогум“ како популарно го нарекоа, прв пат бил разгледуван во 2001 година, кога еден марокански свештеник предложил сексуалниот однос да остане легитимен и после смртта на мажите и жените.

Донесувањето на овој закон е дел од реформите кои ги спроведува египетскиот парламент, а се планира и да се минималната возраст за девојчињата кои стапуваат во брак да биде 14 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi