Еден удар во главата го претворил во математички гениј!

3 мај, 20120

Пред десет години насилници го нападнале Џејсон Паџет тој помислил дека ќе умре. Меѓутоа, не само што го преживеал нападот, туку поради него развил необична вештина.

Овој 41 годишен човек тврди дека пред повредата бил друга личност, а денеска во се што ќе види препознава математички формули кои ги претвара во сложени дијагарами. Тој мисли дека за се е заслужна повредата на главата. Изјавил дека пред десет години не бил заинтересиран за ништо друго освен за тренинзи и забави.

Научниците се уште се обидуваат да објаснат како настанал овој феномен, бидејќи Џејсон предходно немал никаква математичка основа.

httpv://www.youtube.com/watch?v=VoMhyLJrz_M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi