Инфрацрвени фотографии со сосема различен контекст

22 јануари, 20120
nas

Ирскиот фотограф Ричард Мус нуди навистина различна перспектива на оние делови во светот каде што сеуште има војни и трагедија.

Мус патувал во Конго за да сними документарец за воениот конфликт, каде сеуште се практикува сексуално насилство, деца војници и каде билансот на загинати досега изнесува 5.4 милиони лица.

За да ја покаже суштината на своите идеи Мус користи стара технологија која се користела за военото надгледување во минатото. Неговите фотографии се направени со Кодак Аерохром, инфрацрвена технологија која ја покажува сликата во розево црвени и сиви нијанси, контраст кој им дава прекрасен изглед и сосема различен контекс на неговите фотографии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma