Јаболка во пудинг од цимет

28 ноември, 20120
kolac

Потребни состојки:

  • 4 јајца
  • 200гр брашно
  • 180гр стопен маргарин
  • 150гр шеќер
  • 2 ванилин шеќер
  • 2 лажички прашок за пециво
  • 2 лажички какао
  • 3 јаболка
  • 3 лажици сок од лимон

Фил:

  • 2 пудинг од ванила
  • 700мл млеко
  • 6 лажици шеќер
  • ½ лажици цимет

Начин на подготовка:

  1. Јаболката исечете ги на коцки, па посипете со лимоновиот сок и лажичка шеќер
  2. Пенасто изматете цели јајца со шеќер, па додадете растопен маргарин, брашно и прашак за пециво.
  3. Поделете смеса на два дела, во едната додадете какао и 2-3 лажици млеко. Во тава со големина 20×30 ставете го прво жолтиот дел (оној без какао)
  4. Јаболката распоредете ги по жолтиот дел од смесата. Пудингот кој сте го свариле и во него сте додале цимет, лесно распоредете го на јаболката.
  5. Потоа ставете црн дел и печете на 170 степени околу 40 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi