Потребни состојки:
200 гр. чоколадни бисквити
80 гр. путер
80 мл. ладна вода
5 лажици желатин во прав
500 гр. крем сирење
65 гр. шеќер во прав
120 мл. млеко
150 гр. бела чоколада
350 мл. слатка павлака
Припрема:
Сомелете ги бисквитите, додадете го растопениот путер и изматете со миксер. Намрсете ја тавата за печење со масло за јадење и со раце рамномерно распоредете ја смесата од бисквити и путер. Ставете ја тавата во фрижидер 20тина минути.
Водата и желатинот загрејте ги до вриење. Со миксер изматете го крем сирењето, шеќерот и млекото, па додадете го желатинот и изматете ја смесата. Поделете ја смесата на два дела. Во едниот дел додадете ја стопената бела чоколада, а во другиот чоколадата за готвење.
Изматете ја слатката павлата, поделете ја на два дела и по еден дел додадете во смесата со бела и смесата со чоколада за готвење. Прелијте го темниот фил врз смесата со кекси. Ставете ја тавата повторно во фрижидер околу 15 минути. Потоа врз тоа нанесете го белиот фил и рамномерно распоредете го. Оставете го колачот да отстои во фрижидер преку ноќ. Добар апетит!