Колибата над облаците

25 април, 20120
3

Оваа колиба е сместена на 4.003 метри надморска височина во Матерхом, Белгија. Изградена е во 1915 и за нејзина изградба биле користена помош од животни кои ги пренесувале материјалите. Била реновирана во 1966, а во 1976 бил вграден телефон. Всушност оваа колиба е дело на Ернест Солвеј, кој по пензионирањето станал алпинист и сакал некако да помогне со цел да се намалат несреќите при планинарењето. Погледнете ја оваа колиба и околината во која се наоѓа. Фасцинантно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi