Луѓето попрво би се откажале од секс, туш и алкохол, отколку да се без интернет!

23 март, 20120
huiy

Истражувањата покажале дека поголемиот број на луѓе ќе се откажат од своите секојдневни задоволства, како што се секс, алкохол, па дури и редовното туширање, отколку да се без интернет.

Децет проценти од испитаниците попрво би сакале да се без автомобил, додека седум проценти од нив би го прескокнале туширањето, отколку цел еден ден да го поминат без интернет.

Студиите и истражувањата покажале колку всушност луѓето се зависни од содржините на интернет, како и од социјалните мрежи како Фејсбук или Твитер.

Дури 83% од луѓето би се откажале од брзата храна во корист на интернетот.

Еден од седум испитаници би се откажале од кафето, 43% од нив би престанале да вежбаат, дури 73% би престанале да консумираат алкохол само за да може да си сурфаат на интернет.

Студијата опфатила 20.000 испитаници од 20 различни земји.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi