Македонија – предлог за ново име за Исланд!

24 ноември, 20120
iceland

Еден од предлозите за ново име на Исланд бил земјата да се вика Македонија. Предлозите се нудат на интернет сајтот на агенцијата за туризам.

Италијанскиот весник Кориера Дела Сера објавува дека пристигнале илјадници предлози за промена на името на Исланд.

Властите во оваа земја сакаат да го сменат името на земјата бидејќи досегашното име „Земја на мразот“ асоцира на студено време и ги одбива туристите.

Еден од предлозите бил земјата да се вика и Македонија. Предлозите се нудат на интернет сајтот на агенцијата за туризам.

Меѓу предлозите биле и имињата Вулканоландија и Бунтоландија. Исланд претрпе финансиски колапс кога светската криза ги погоди исландските банки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber