Марципанот смирува

16 ноември, 20120
mаrcipan

Правењето на марципанот е вистинска уметност. Тој се подготвува од бадеми, шеќер и ружина вода.

Заради големата количина на бадеми, марципанот има голема енергетска вредност, изобилува со белковини, витамините В и А, минералот калиум, калциум и железо. По напорната физичка активност земете неколку колачиња од марципан и вашата енергија набрзо ќе се врати. Освен енергија, марципанот опушта, ги смирува нервите и го намалува стресот.

Истражувањата покажаа дека марципанот ги зајакнува дишните патишта, ги смирува воспаленијата на мочните канали, а се препорачува да го јадат бремените жени и жените кои дојат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma