Најголема колекција на играчки – крави на светот

12 февруари, 20120
ginis kravi

Дениз Тубангви, според Гинисовата книга на рекорди, е сопственик на најголемата колекција на играчки и предмети во форма на крави на светот.

Дениз, која има 50 години, поседува неверојатна колекција од 2270 играчки крави кои започнала да ги собира во 1990 година. Таа била инспирирана од малечка керамичка крава која ја видела во домот на нејзината мајка.

Неверојатна колекција на Дениз е изложена во нејзиниот дом низ сите соби, но има и една посебна соба, наречена соба на кравите, каде се наоѓаат нејзините омилените примероци од колекцијата. Дениз планира да продолжи со својата пасија до крајот на животот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma