Најмладиот монарх кој владее со суверена нација

21 јануари, 20120
RavenCrown_SteveHolmesPhotography

Според Гинисовата книга на рекорди, најмладиот монарх кој владее со суверена нација е петтиот крал на Бутан.

Јигме Намигел Вангчак, кој е роден на 21 февруари 1980 година, дојде на власт во Бутан на 12 декември 2006 година, на 31 годишна возраст.

Кралот на Бутан, кој е образован на Оксфорд, владее со една мала земја која се наоѓа на Хималаите, каде што успехот на земјата се мери со Бруто Домашна Среќа. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma