Најскапите мобилни телефони на светот

30 јануари, 20120
naslovna

Погледнете кои се најскапите и најлуксузните мобилни телефони на светот:

Стујард Хугс iPhone 4 Дајмонд Роуз Едишн – 8 милиони долари

Овој мобилен вклучува 100 карати дијаманти, а на главното копче кое е направено од платина е поставен розев дијамант од 7.4 карати.

Голдстрајкер iPhone 3GS Суприм – 3.2 милиони долари

Телефонот е прекриен со 271 грам злато, 53 карати дијаманти, а главното копче е направено од 7.1 каратен дијамант

Кинг Батон iPhone на Питер Алоисон – 2.4 милиони долари

Овој телефон содржи 138 карати ситни дијаманти и бел дијамант од 6.6 карати поставен на главното копче.

„Le Million“ дизајн на Голдвиш – 1.3 милиони долари

Овој телефон беше запишан во Гинисовата книга на рекорди како најскапо продадениот мобилен телефон на светот. Направен е 18 каратно бело злато со 20 карати дијаманти.

Дајмонд Крипто Смартфон – 1.3 милиони долари

Направен од платина и опточен со 50 дијаманти, од кои 8 се ретки сини дијаманти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma