Одиме на Марс, таму има живот! :)))

29 април, 20120
4dt3

Научниците во метеорит од Црвената планета нашле скаменето јајце и тврдат дека го произвел жив организам.

Скаменетото јајце најдено во метеоритот од Марс е доказ дека на таа планета има живот, изјавиле научниците. Професорот Chandra Wickramasinghe (72) изјавил дека каменот наречен Tissioant од црвената планета е богат со кислород и јаглерод, а дека такво нешто може да произведе само жив организам.

Tissioant е пронајден минатата година во истоименото село во Мароко, во пустината Сахара и тоа неколку недели по неговиот пад. Неговата внатрешна структура за научниците беше непозната. По проучувањето  професорот Wickramasinghe тврди дека тоа е конечен доказ дека на Марс има живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi