Oullim Motors Spirra

15 февруари, 20120
oullim-motors-spirra-1

Процесот кој траеше повеќе од девет години, сега е подготвен да биде откриен. Првично наречен Proto Spirra, овој супер-автомобил сега е наречен Oullim Spirra поради купување на Proto од страна на Oullim назад во 2007-та година. Придвижуван од 2.7-литарски Hyundai V6 мотор кој е снабден со четири различни аутпути: low-end линија на Spirra која ќе произведува 173 коњски и снага од 245Nm при 6.000 вртежи во минута, следната конфигурација ќе дојде со турбо кое ќе турка нагоре до 326 коњски сили и 471Nm, додека третото ниво ќе изнесува 402 коњски сили и 490Nm. Најмоќната верзија ќе дојде со двојно турбо што ќе произведува некаде од 444 до 493 коњски сили и максимална снага од 539Nm. Оваа врвна верзија ќе биде спарена со 6-степен мануелен менувач и ќе забрза од 0-100 км/ч за околу 3,5 секунди, а нејзината максимална брзина ќе биде околу 300 км/ч.

Spirra се карактеризира со комплетна рачна изработка и употреба на прилично скапи материјали во внатрешноста, како и карбон-фибер кај каросеријата и тежи 1.180 килограми. Ова е уште еден чекор напред за Јужна Кореја, земјата која сигурно гази во автомобилската индустрија меѓу најистакнатите производители на квалитетни автомобили во светот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma