Пловечките градови на иднината – вистинска фантазија!!!

20 февруари, 20120
nas

Изгледа дека нема доволно земјиште за да ги задоволи потребните на светската популација, па наскоро ќе треба да се градат и градови на вода.

Пловечките градови се концепт на архитектонската куќа Винсент Калебо. Станува збор за самоодржлив град кој плови на вода и кој, според плановите, треба да ја обиколува планетата за две години. Во пловечкиот град се осмислени сите погодности, како огромни шопинг центри, факултети, болници, кина, театри, дискотеки…

Апартманите во овој град се со цена од 120.000 долари до 11 милиони долари, во зависност од големината. Па, доколку ви се чини интересно да живеете во град/брод/остров, тогаш еве ви можност!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma