Погледнете го младиот Обама

12 април, 20120
1

Барак Обама е уникатен не само по тоа што е првиот афроамериканец претседател на САД, туку тој е првиот претседател на правниотт студентски оддел во Харвард. Во 103 годишната историја ниту еден афроамериканец не бил избран за оваа позиција. Погледнете дел од интервјуто од 1990 година. Обама тогаш изјавил дека во „поширок свет”, „вратите кои ми беа отворени мене, треба да им бидат отворени и на сите”.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi