Поховани јајца

21 декември, 20120
jajca

Потребни состојки:

  • 6 тврдо варени јајца
  • 3 китки блитва
  • 100гр кашкавал
  • 2 јајца
  • чешне лук
  • сушен зеленчук
  • бибер
  • презла

Начин на подготовка:

Исчистете ја блитвата, измијте ја и сварете, а потоа поситно исецкајте ја. Помешајте со ситно рендан кашкавал, едно изматено јајце и ситно исецкан лук, па зачинете по вкус.

Излупете ги варените јајца, па секое натопете го во смесата од блитва, потоа во презла, па во изматеното јајце, а на крајот повторно презла. Завитканите јајца пржете ги во врело масло, само внимавајте да не изгорат. Извадете ги на хартиена крпа да ги апсорбираат маснотиите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi