Поховано пилешко месо во смеса со пиво

26 март, 20120
Fried chicken (Garlic & herb)

Потребни состојки:

500 гр. пилешки гради

2 јајца

5 лажици брашно

0.5 дл. пиво

Сол

2 дл. масло за јадење.

Припрема:

Пилешките гради посолете ги и исчукајте ги.

Во подлабок сад излметете ги јајцата, посолете ги и додајте го брашното. Изматете ја смесата за да се соедини, па додадете го пивото и повторно изматете.

Загрејте го маслото во тавче на оган. Парчињата пилешко потопете ги во смесата со пиво, па пржете ги се додека не поруменат. Потоа оставете ги испржените парчиња пилешко на салфетка да се исцедат, па послужете ги. Добар апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi