Поп ископал дупка во црква во потрага по богатство! :)))

29 јануари, 20120
poppp

Покрај олтарот во една црква во Грција полицијата пронашла дупка длабока два метри и широка еден метар.

Еден селски поп и црковен старешина на северот во Грција бил уапсен под сомнение дека во потрагата по богатство ископал дупка во црквата. Во полицискиот извештај стоело дека жителите на селото Фиск во близина на Киликис  се жалеле на бучавата која доаѓала од дучалка од црквата. Крај олтарот на црквата Цв. Илија полицијата пронашла дупка длабока два метра.

Полицијата е во потрага за уште четри лица кои учествувале во копањето и барањето богатство. Бројот на илегални копања и потрага по богатство се зголемува во Грција пред се поради економската криза.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma