Пред 16 години бил прогласен за мртов, денес живее како бездомник

24 декември, 20120
bezdomnik

Словак, кого пред 16 години го прогласиле за мртов, бил пронајден во Прага, каде живеел како бездомник.

47-годишниот Игор, неодамна бил откриен од чешката полиција откако бил легитимиран и било утврдено дека човекот во соседната држава се води како починат.

-Кога тој исчезна, ќерката имаше една недела, а синот една година. Ќе бидат изненадени дека нивниот татко е жив, изјави за словачката телевизија „Маркиза“, неговатата сопруга Рената Павлигова.

Таа не е заинтересирана да продолжи да живее со него, бидејќи тој заминал од семејството пред 19 години, а по три години од исчезнувањето службено бил прогласен за мртов.

Прашкиот суд поведе постапка за враќање на првобитниот идентитет на Игор и иако бил неколку пати повикан тој не се појавил и најверојатно не е зантересиран повторно да се врати „меѓу живите“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber