Само ти знаеш што е најдобро за тебе!

26 март, 20120
22

Не одредувај што е важно за тебе, споредувајќи се со другите.

Секој од нас е различен!

Не си поставувај цели спрема она што другите луѓе мислат дека е важно.

Само ти знаеш што е најдобро за тебе!

Не дозволувај животот да си тече, додека ти живееш во минатото или во иднината.

Живеј исполнето секој ден, за да биде исполнет и твојот живот!

Не плаши се да превземеш ризик.

Ризикот не учи да бидеме силни!

Ризикот не учи брзо да се исправиме после падот и дека паѓањето не е страшно, тоа е само уште една животна лекција…

Не пречи и на љубовта да влезе во твојот живот, велејќи дека е невозможно да ја најдеш.

Најлесниот начин да добиеш љубов, е кога даваш љубов! Најбрзиот начин да ја изгубиш љубовта, е кога не ја цениш!

Никогаш не се откажувај од своите мечти!

Да бидеш без мечти, значи дека немаш ни надеж. Да бидеш без надеж, значи дека живееш без цел!

Не преминувај низ животот толку брзо, заборавајќи не само каде си бил, но и каде одиш!

Животот не е трка, а патување, на кое треба да се насладуваш секој миг!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi