Седум причини да го исфрлите шеќерот од исхраната

24 јануари, 20120
seker

Иако многумина не може да го замислат животот без слатки, научните истражувања покажуваат дека шеќерот воопшто не е добар за нашето здравје. Резултатите од истражувањата ви наведуваат седум причини зошто треба да го исфрлите шеќерот и слатките од исхраната.

Шеќерите не се храна – тие се чисти калории, со мала хранлива вредност и прави вашето тело да ги црпи витамините од другите органи за да го процесира шеќерот.

Шеќерот дебелее – полн е со калории кои создаваат масни наслаги.

Шеќерот не прави нервозни – постои врска помеѓу зголеменото ниво на шеќер и пореметувањата како анксиозност, депресија и шизофренија, што се должи на високото ниво на инсулин и адреналин.

Шеќерот предизвикува дијабетис, срцеви и бубрежни заболувања – вишокот на шеќер ја пореметува нормалната функција на панкреасот.

Шеќерот ги оштетува забите – го уништува енамелот и глеѓта.

Шеќерот го уништува имунитетот – го спречува телото да се брани од болести.

Шеќерот создава брчки – високото ниво на шеќер го уништува колагенот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma