Секоја чест! Ќе плива околу светот, а нема раце и нозе!

26 април, 20120
e32

Тој веќе го препливал Ламанш, а сега се одлучил на уште еден предизвик.

Францускиот пливач Филип Кроазон, кој поради струен удар ги загубил екстремитетите, ќе плива низ неколку континенти. На тој пат ќе го следи и неговиот партнер во пливањето Арно Шасери.

„Со овој подвиг, сакаме да испратиме порака дека народите не се толку оддалечени едни од други. Иако имаме различни политички мислења, различна боја на кожа, а некои имаат и физички недостатоци, сите живееме на иста планета“, изјавил пливачот без Кроазон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi