Сексот пред работа ве прави посреќни!

24 март, 20120
seks

Времето пред работа е идеално за секс набрзина.

Најдобро врме за тоа е 7:30! Висината на стрес хормоните во крвта се намалува по 7:22, а во 7:30 телото лачи големи количини на сексуални хормони и адреналин. Луѓето кои тоа време ќе го искористат “активно” многу повеќе се опуштени и енергични во текот на денот, тврдат британските научници.

“За да го разбудите партнерот, ставете ги далнките на неговите бутови, со палците насочени нагоре. Со бавни, но цврсти движења кружете со палците по кожата на партнерот. Така побрзо ќе го подготвите теренот за акција”, советува експертот за акупунктура Алексис Ервидсон.

Поспаната жена, мажите најбрзо ќе ја загреат со нежни допири и шепоти, а тоа најдобро ќе го направат ако се доближат до нејзиниот грб.

“Рацете ќе им бидат слободни, а бидејќи таа ќе се разбуди, ќе можат нежно да се ‘лизнат’ во неа”, истакнала секс терапевтот д-р Џејн Грин.

Природниот утрински мирис на телото ќе го разбуди либидото, тврдат научниците од Универзитетот Пенсилванија. Затоа наместо прво да се истуширате, прлепете се до вашиот партнер и наместо кафе фрлете се во акција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi