Што всушност значи зборот – СТАРЛЕТА!!!

24 април, 20120
photos_kim_kardashian_playboy_pictures

Називот старлета, се почесто и почесто стана занимација на младите девојки.

 Што всушност значи, и колку тие заработуваат?

Во последно време старлети се нарекуваат, буквално, сите девојки кои се популарни, но не работат ништо во животот. Можеби некогаш се сликаат за Плејбој или ќе се појават во некое реалити шоу. Најчесто се забавуваат со некој познат дечко, снимаат по некој спот и слично. Но сепак овој назив, никако не одговара со вистинското значење.

Поимот , старлета,. Всушност, потекнува од Италијанскиот збор “starletta”, што значи звездичка. Во главни црти, тоа е млада, театарска глумица која игра споредни улоги, но со нејзината упорност, се пробива во перспективна актерка, звезда во подем. Не претставува ништо вулгарно, како што се мисли.

На Балканот, според мислењето на многумина, спонзорушите еволуирале во “старлети”…A во врска со “начинот на кои тие заработуваат”, ситуацијата е “малку осетлива”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi