Skelling Michael- Мистериозниот манастир во Атлантикот

27 јануари, 20120
101_3803

На 9 милји од брегот County Kerry се наоѓаат 2 камени острови, лоцирани во Атланскиот Океан. Поголемиот, навистина има што да покаже.

Skelling Michael е дом на необичниот манастир стар 1400 години, а кој е достапен само за поснаодливите. Се верува дека темелите се поставени во 7 век од новата ера и дека ова место своевремено бил свет дом на монаси. Денешна мистерија е зошто истиот е напуштен и која е причината што на ова место се донесувале значајни одлуки, можеби и светски тајни.

Стрмните предели, прекрасните камени прозорци, прекрасната градина и хармоничната природа се дополнителна сатисфакција да го посетите овој Христијански дом. Иако, лимитиран е бројот на посетители, со оглед на екстремноста на ова место. Сепак, ако успеа да Ве заинтригира која е причината за напуштањето на ова Свето место, од страна на калуѓерите…обидете се, можеби токму Вие преку Вашата посета, ќе го дознаете одговорот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma