Скриениот отров во пржената храна! Опасно!

popara16 февруари, 20121min00
ccc

При пржењето на јаглехидратни храни се создави материја наречена акриламид која според здравствените стандарди се смета за опасна карценогена хемикалија.

Акриламидот е хемиско соединение кое се употребува за добивање на полимерот полиакриламид, кој пак служи за производство на пластични опаковки.

Лабараториските анализи докажуваат дека акриламидот предизвикува повреди на нервниот систем, генетски мутации и стомачни тумори.

Во пакетче чипс на пример има 500 пати повеќе акриламид од дозволената количина.  Изгледа ако сакаме да сме живи и здрави, во иднина треба да се стремиме кон вегетиријанството и суровојадството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag