Со бибер до подобра циркулација

9 декември, 20120
crn-piper

Доколку имате проблеми со слаба циркулација, ладни стапала и дланки, тогаш препорачуваме во вашата исхрана да го вклучите биберот. Без разлика дали се работи за зелен, бел или црн бибер, тој ја има истата функција. Докажано е дека бибертот го зголемува протокот на крв во вените, ја забрзува циркулацијата. Овој зачин со специфична арома, корисен е за подобро варење на храната а исто така има и антиканцерогено дејство. Заради здравите состојки кои ги содржи, биберот спаѓа во редот на јаки антиоксиданси кои го потикнуваат чистењето на кожата, ги ублажува симптомите на настинка и сл.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi