Коцките Тирамису, можете да ги обликувате по желба и никогаш да не ја изгубат својата препознатливост – вкусот.
Потребни состојки:
- 1 Тирамису
- 600мл. – млеко
- 300мл. – кафе
- 2 лажици Рум
- 100гр чоколадо за готвење
- 1 кутија пишкоти (200гр)
За фил:
- Какао во прав
Начин на подготовка:
- Во висок сад ставете сварено ладно млеко, додадете ја содржината од вреќичката Тирамису крем и промешајте. Содржината мешајте ја со електричен миксер(средна брзина)4 до 5 минути.
- Во тепсија(30 на 20 см) ставете ја половината од количината пишкоти, искршени на мали парчиња.
- Натопете ги со мешавината на кафе и рум, а потоа распоредете пола количина од подготвената титамису крема. Кремата прекријте ја со преостанатите искршени парчиња пишкоти, кои истотака ќе ги натопите со мешавината од кафе и рум, а потоа прелијте грубо насечкано чоколадо.
- Пред послужувањето колачот посипете го со какао во прав.