Училиштето им плаќа на учениците да одат на часови :)

18 февруари, 20120
knjige_novac

Некои ученици од Охајо, покрај стекнување на знаење, имаат уште една добра причина да ги посетуваат редовно часовите. Можат и да заработат.

Всушност,  едно училиште во Синсинати воведува програма во која на студентите ќе има дваат по 25 долари неделно, ако секој ден бидат присутни на училиште и ако добро се однесуваат.

Исто така, за оние поврдните ученици кои покажуваат добри резултати на училиште, постои дополнителна финансиска стимулација.

На овој начин училиштето се обидува да за ги поттикне учениците кои живеат во сиромашни семејства да се образоваат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma