Видео: Најбрзиот човек кој трча како мајмун!

18 април, 20120

Јапонецот Kenichi Ito се занимава со многу необичен спорт, тој трча со раце и нозе!

Поради необиниот стил тој влезе и во Гинисовата книга на рекорди. Прогласен е за најбрзиот човек кој трча со помош на раце и нозе. Тој може да истрча 100 метри за помалку од 20 секунди.

Пример му се мајмуните и другите диви животни. Тој ги проучува тие животни со цел подобро да го усоврши својот тркачки стил.

„Во лицето и телото наликувам на мајмун, па затоа уште како дете се шегуваа со мене. Не ми пречеше тоа, бидејќи ги обожавам мајмуните. Длабоко во себе сакав да преземам нешто нивно. Видов мајмун кој брзо трча исфатив дека тоа е тоа. Од тогаш наваму постојано вежбам секој ден“, изјавил Ито.

Јапонецот скоро осум и пол години постојано одел на раце и нозе низ куќата и околината. Сите обврски низ куќата ги извршувал на тој начин. Трудот по се игледа му се исплател.

httpv://www.youtube.com/watch?v=66gMk7k7QgY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi