Вкусна посна риба

13 декември, 20120
riba

Потребни состојки:

  • 4 големи филети ослиќ
  • една лажица сок од лимон
  • 2 лажици бело вино
  • 4 лажици масло
  • лажица зачини
  • сол
  • бибер
  • 100гр брашно

Начин на подготовка:

Зачинете го филето со сол и бибер лимонов сок и бело вино и маринирајте неколку минути. Маслото загрејте го во тава и во него ставете ја рибата извалкана во брашно. Печете додека не потемни од двете страни и извадете на чинија. Во тавата исцедете лимон, додадете малку вино, нека се крчка неколку минути. Додадете зачин и мешајте додека не се згусне. Прелијте преку рибата. Служете со варен зеленчук и лимон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi