Во виното е страста!

6 февруари, 20120
vino

Италијанските научници докажаа дека умерени количини на црно вино може значително да го подобрат сексуалниот живот.

Истражувањето кое неодамна го спровела клиниката Оспедале Санта Мариа Анунциата во Фиренца покажало дека црвеното вино поволно влијае на сексуалноста на жените. Во истражувањето учествувале 789 жени на возраст од 18 до 50 години, кои одговарале на прашања поврзани со шест аспекти од нивната сексуалност: колку често имаат желба за секс, колку се возбудуваат, дали ги боли, колку се задоволни по самиот чин, каков бил оргазмот и дали биде доволно навлажнети.

Жените кои пијат по една до две чаши црно цино на ден покажале многу подобри резултати во нивото на возбуденост и крајното задоволство.

Едно поранешно истражување на Универзитетот во Дел Аквила покажало дека црното вино позитивно влијае и врз мажите, односно овозможува подолготрајна реакција и поголема издржливост.

Па, напијте се чаша црвено вино со партнерот и уживајте!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma