Забренето е да го направиш ова!!!

17 февруари, 20120
ww

Забрането е

–        Да не им се насмевнеш на проблемите,

–        Да не се бориш за она што го сакаш,

–        Да оставиш се од страв и да не ги оствариш мечтите…

Забрането е

–        Да плачеш без да научиш ништо од тоа,

–        Да се будиш наутро без да знаеш што да правиш,

–        Да се плашeш од спомените…

Забрането е

–        Да не бидеш „Ти“ пред луѓето,

–        Да се правиш она што не си,

–        Да ги заборавиш оние што те сакаат..

Забрането е

–        Да не правиш ништо за себе си,

–        Да не веруваш во Бог и да не ја пишуваш сам својата судбина,

–        Да не го живееш секој ден како да е последен…

Забрането е

–        Да не се обидуваш да ги разбереш луѓето,

–        Да мислиш дека нивниот живот вреди повеќе од твојот,

–        Да не знаеш дека секој има свој пат и право на сопствена среќа…

Забрането е

–        Да не ја напишеш својата сопствена историја,

–        Да немаш време за оние кои имаат потреба од тебе,

–        Да не разбереш дека животот дава но и зема…

Забрането е

–        Да не ја бараш среќата,

–        Да не живееш со позитивни мисли,

–        Да не мислиш дека можеме да бидеме подобри,

–        Да не почуствуваш дека без тебе светот не би бил истиот…

–        Забрането е!

Позајмено од големиот автор Пабло Неруда…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma