Запознајте го Клауд , еден од најголемите ракови на светот

5 мај, 20120
рак

Еден примерок од тасмански гигантски рак, неодамна беше фатен близу обалата на Тасманија. Клод, како и што го нарекоа, требало да биде продаден во на еден ресторан. Но , британскиот аквариум Sea Life, го откупи Клод за 4.800 долари. Ракот ќе биде префрлен во Велика Британија и се очекува да порасте уште повеќе.

Клод уште сега е тежок скоро 7 кг. А широк е 40см. Пред да ја достигне својата зрелост, неговата тежина двојно ќе се зголеми.

“ Тие се толку импресивни суштества, Сметавме дека за Клод вреди да се издвои цело богатство и труд, и дека треба да се префрли тука”, вели маринскиот биолог Rob Hicks…од аквариумот Sea Life…

 

Тасманиските Гигантски Краби, се едни од најголемите видови на краби во светот…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi