Ж

6 април, 20120

ЖАБА
Мала жаба – среќа; голема жаба – тага; ако видиш жаба – лош сосед; жаби во бара – чувај се од оговарање; ако ловиш жаби – ќе се ослободиш од маките; ако уловиш жаба – чест; мртва жаба – штета; ако слушате крекање – добри вести.

ЖАЛЕЊЕ
Штета.

ЖАЛОСТ
Радост.

ЖАЛФИЈА
Долг живот.

ЖАР
Богатство; жар со искри – грижи.

ЖДРЕБЕ
Успех и пари.

ЖЕД
Нова работа; ако ја угасите жедта –грижи и штета.

ЖЕЛАД
Благосостојба.

ЖЕЛЕЗНИЦА
Гости.

ЖЕЛЕЗНИЧАР
Среќа.

ЖЕЛЕЗНИЧКА НЕСРЕЌА
Несакани гости.

ЖЕЛЕЗНИЧКА ПРУГА
Ве очекува патување.

ЖЕЛЕЗО
Среќа во љубовта; железо во голема количина – оздравување од некоја болест; железо кое се кове – ќе ви пропаднат плановите.

ЖЕЛКА
Долг живот.

ЖЕНА
Млада жена – среќа; стара жена – несреќа; гола жена – премногу се грижите за туѓа корист; отмена жена – чест и успех во трговијата; многу жени – ќе бидете лути; ако гушкаш жена – другите ве искористуваат; ако ја сонувате својата жена – среќа во фамилијата.

ЖЕТВА
Од далеку ќе чуете добри вести кои ќе следат со веселба.

ЖЕТВАР
Благосостојба во фамилијата.

ЖИВОТНО
Среќа; ако сонувате како сте се претвориле во животно – грижи; ако сонувате животни да зборуваат – ја зборуваат вистината; животни како летаат – богатство.

ЖИРАФА
Преселба и голем успех.

ЖИТО
Радост и среќа во куќата; ако сеете жито – богатство; ако вршите жито – добро ќе ја завршите започнатата работа; ако жнеете жито – среќа; зрело жито – зло; ако класјето е празно – тага; зелено жито – радост; во снопови – чест.

ЖИЦА
грижи; ако најдете жица – непријатности; ако барате жица – финансиска криза; ако ја влечете по себе – ќе бидете вплеткани во долг судски спор.

ЖИЧАРНИЦА
деловен успех.

ЖОЛТА БОЈА
бес и срамота.

ЖОЛТИЦА(БОЛЕСТ)
ако на сон боледувате од жолтица – среќа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi