Арапи ја купуваат “Емпајар стејт билдинг“

28 јуни, 20130
1

Сопствениците на “Емпајар стејт билдинг“ го ставиле на продажба најпознатиот облакодер во Њујорк. Најдобра понуда дал еден милјардер од Блискиот исток кој нуди 2,1 милјарди долари за присвојување на најубавиот облакодер во Њујорк и можеби најпознатиот во светот.

Семејството Малкин кои ја купиле зградата во 2002 година, покрај Емпајар стејт билдинг поседуваат уште 18 згради. Сите тие во моментов се на продажба.

За богатиот арап кој сака да ја купи Емпајар, иконата на Њујорк, 2,1 милијарди и не се некои големи пари. За него е тоа како што се зборува исто како да купил уметничка слика.

Емпајар стејт билдинг има 102 ката, а вредноста на оваа зграда која е една од најголемите туристички атракции во Њујорк изнесува 2,3 милијарди евра.

Foto: Wikipedia/Jiuguang Wang

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi