Дулче торта

16 јануари, 20130
dulce torta

Потребни состојки:

За подлога:

  • 220гр мелени интегрални бисквити
  • 150гр маргарин
  • 2 лажици кафеав шеќер

За фил:

  • 960гр крем сирење
  • 300гр кафеав шеќер
  • 100гр путер
  • 5 јајца
  • 1 лажица екстракт од ванила
  • прелив од карамела

Начин на подготовка:

Во чинија помешајте бисквити, растопен путер и шеќер, од што ќе се формираат грутки тесто. Дното на рабовите од тавата премачкајте ги со путер и смесата цврсто натапкајте ја на дното на калапот и печете 10 минути на 180 степени.

Пенасто изматете крем сирење со шеќер и ванила, додадете маргарин, повтоно матете, па потоа додадете ги едно по едно јајцата. Истурете го тестото преку испечената и оладена кора. Ставете го плехот во поголем плех во кој сте ставиле топла вода, така што нивото ќе дојде до половина на плехот со тортата и печете околу 70 минути додека филот не нарасне. Оставете да се излади и послужете прелиено со прелив од карамела.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *